Stoppen met roken voor Rookvrije ouders

Het traject van stoppen met roken met Rookvrije ouders  bestaat uit telefonische begeleiding bij het stoppen met roken. Het zijn zes telefoongesprekken,  gewoon vanuit huis wanneer het jouw uitkomt. Beeldbellen is ook mogelijk.

De hulp van Rookvrije Ouders is bedoeld voor mensen met een kinderwens, vrouwen die zwanger zijn en hun partner, en ouders van opgroeiende kinderen.


Met Rookvrijeouders  helpen we je hierbij. Want stoppen onder begeleiding is veel succesvoller dan zelfstandig stoppen. Met ons programma kan dat ook nog eens gratis. Alle zorgverzekeraars vergoeden namelijk ons erkende stoppen-met-roken programma zonder dat je eigen risico hoeft te betalen.

Rookvrije ouders  is een uniek programma dat je niet alleen helpt om te stoppen met roken maar dat je daarnaast ook fitter maakt. Een unieke combinatie. Daardoor heb je veel minder last van ontwenningsverschijnselen. Je komt minder aan en wordt ook fitter.

stoppen met roken, 2 en 3 e handsrook

Kinderwens


Het stoppen met roken voordat je zwanger probeert te worden, is een van de beste beslissingen die je kunt nemen voor zowel je eigen gezondheid als die van je toekomstige kinderen. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het belangrijk is om te stoppen met roken als je een kinderwens hebt:

Voor Vrouwen:

 • Regelmatige menstruatiecyclus: Roken kan de balans van hormonen verstoren, wat kan leiden tot onregelmatige menstruatiecycli en daardoor verminderde vruchtbaarheid.
 • Gezondere eicellen: Stoppen met roken verbetert de kwaliteit van je eicellen, waardoor de kans op een succesvolle bevruchting toeneemt.

Voor Mannen:

 • Verbeterde spermakwaliteit: Roken vermindert de kwaliteit van sperma, inclusief het aantal, de beweeglijkheid en de vorm van de zaadcellen. Stoppen met roken kan deze factoren verbeteren, wat de kans op bevruchting vergroot.

stoppen met roken als je zwanger wilt worden

Zwanger


Als je zwanger bent is het belangrijk dat je stopt met roken. Omdat roken invloed op het ongeboren kind.


 • Lagere kans op aangeboren afwijkingen: 
 • Gezond geboortegewicht: 
 • Verminderd risico op vroeggeboorte:.
 • Lagere kans op wiegendood.
 • Betere longontwikkeling.  

 • Stoppen met roken tijdens de zwangerschap is een van de beste dingen die jij als aanstaande moeder kan doen voor je eigen gezondheid en die van je baby te beschermen en te bevorderen.


  Als stoppen met roken coach heb ik ook een specialisatie zodat ik jou als je zwanger bent mag begeleiden bij het stoppen met roken. Eventueel met gebruik van nicotine vervangende middelen. 


  stoppen met roken

  Rookvrije ouders

  Als je als ouder rookt heeft dat invloed op de gezondheid van je kinderen door de 2e en 3e hands rook. 

  Tweedehands rook (passief roken) is de rook die ingeademd wordt door niet-rokers wanneer iemand in hun omgeving rookt. Deze rook bevat schadelijke chemicaliën en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij kinderen.

  Derdehands rook verwijst naar de giftige residuen van sigarettenrook die zich ophopen op oppervlakken zoals kleding, meubels, tapijten en muren. Deze stoffen blijven lang aanwezig en kunnen opnieuw in de lucht terechtkomen of via de huid worden opgenomen.

  Daarnaast hebben kinderen van niet-rokende ouders minder kans om zelf te beginnen met roken en leven in een rookvrije omgeving, wat hun algehele gezondheid bevordert.

  stoppen met roken

  Werkwijze

  Het programma van Rookvrije ouders wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraar. Je betaalt hierbij ook geen eigen risico. Dit kosteloos stoppen-met-roken programma wordt door erkende coaches verzorgd. 

  Aanmelden

  Na aanmelding via deze link ontvang je een magazine die speciaal op jouw situatie is aangepast.

  De aanvraag wordt doorgestuurd naar mij, ik ben je stoppen-met-roken coach. We maken een afspraak voor een intake, waarin we bespreken: 

  • Je motivatie om te stoppen met roken.
  • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen.
  • Hoe het programma er verder uit gaat zien.
  • Je nicotine afhankelijkheid
  • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen, dit vraag ik voor je aan bij de Nationale Apotheek en wordt ook vergoed omdat je een stopt met roken onder begeleiding.

  .

  Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding

  Nadat je zes telefoongesprekken hebt gehad, volgt er een overgangsgesprek. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stopbeslissing vol gaat houden. 


  Als stoppen met roken coach ben ik aangesloten bij het KABIZ het kwaliteitsregister voor professionals in de zorg. Daarnaast heb ik een specialisatie gedaan voor het begeleiden van zwangeren.

  Kabiz registratie nummer: 18107427286

  stoppen met roken coach

  Annulering

  Indien je de afspraak wilt annuleren, dan graag 24 uur van te voren, zodat ik geen kosten (50%) in rekening hoef te brengen.

  annuleren, coaching