Stoppen met roken

Wil je graag gezond ouder worden? Of wil je een kindje krijgen? Of geld besparen om leuke dingen mee te doen? Of ben je klaar met die sigaretten en de afhankelijkheid van het roken? Wat je motivatie ook is, stoppen met roken is ALTIJD een goede beslissing.

Ook als je wilt stoppen met Vapen kun je je aanmelden voor het  stoppen met roken traject. 

Met Rookvrij en Fitter helpen we je hierbij. Want stoppen onder begeleiding is veel succesvoller dan zelfstandig stoppen. Met ons programma kan dat ook nog eens gratis. Ale zorgverzekeraars vergoeden namelijk ons erkende stoppen-met-roken programma zonder dat je eigen risico hoeft te betalen. Je hebt geen verwijzing nodig, je kunt je meteen aanmelden.

Rookvrij en Fitter is een uniek programma dat je niet alleen helpt om te stoppen met roken maar dat je daarnaast ook fitter maakt. Een unieke combinatie. Daardoor heb je veel minder last van ontwenningsverschijnselen. Je komt minder aan en wordt ook fitter.

stoppen met roken Assendelft

Werkwijze

Het programma van Rookvrij en Fitter wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraar. Je betaalt hierbij ook geen eigen risico. Dit kosteloos stoppen-met-roken programma wordt door erkende coaches verzorgd. Rookvrij en Fitter bestaat uit verschillende onderdelen. Samen zorgen ze ervoor dat je voor altijd stopt met roken!

  •  Het handboek en de knijpbal

Na aanmelding via deze link ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te verslaan.

  • De intake

De aanvraag wordt doorgestuurd naar mij, ik ben je stoppen-met-roken coach. We maken een afspraak voor een intake, waarin we bespreken: 

  • Je motivatie om te stoppen
  • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
  • Hoe het programma er verder uit gaat zien
  • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
  • Deelname aan groepssessies of individuele sessies


  • De groepssessies of individuele sessies

Tijdens de intake maak je de keuze of  je gaat deelnemen aan de drie groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele (online) sessies. Beide zijn in de eerste drie weken dat je gestopt bent. De groepssessies  en  individuele sessies zijn 1 keer week. Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve moment, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal. Maatwerk is altijd bespreekbaar, bijvoorbeeld als je samen met je partner gaat stoppen met roken kan dat ook in een subgroepje.

  • De Fresh Air Walks

Iedere week kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk, die ik begeleid.  Tijdens deze wandeling kun je praten over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken maar ook over andere dingen. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag je blijven meewandelen. Hierdoor kun je doorlopend ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook blijven meewandelen omdat het gezellig en gezond is. De Fresh Air Walks zijn wekelijks, voor meer informatie, kun je mij bellen of appen. De start is vanaf het Sociale winkeltje, Kaaikhof 7, Assendelft.

  • Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding

Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een overgangsgesprek. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stopbeslissing vol gaat houden. Ik zal je ook stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van rookvrij en fitter. https://rookvrijenfitter.nl/assendelft


Blije klanten

Gre Sluijs

Na 53 jaar een verstokte roker te zijn geweest, heeft Rookvrij en fitter mij mee geholpen om van het roken af te komen. In al die jaren diverse pogingen gedaan met pleisters, pillen, laserbehandelingen, maar dat had allemaal niet geholpen. Nu onder begeleiding van Hellen van de Walle is het gelukt! Hier zit nu een blij en gelukkig mens en ben Hellen dankbaar voor de positieve gesprekken die we gevoerd hebben. Dank je wel Hellen.

leefstijlcoach, stoppen met roken, positieve mindset, energie

Mariska van der Werff

Nog altijd rookvrij. Dat was mij niet gelukt zonder extra ondersteuning. Hellen is deskundig, ze heeft een luisterend oor en denkt met je mee. Helemaal super.
leefstijlcoach, stoppen met roken, positieve mindset, energie

Sylvia Hauser

Dank zij Hellen is het me eindelijk gelukt te stoppen met roken! De coachings gesprekken hielpen me om dit keer een bewuste keuze te maken om niet meer te willen roken. Bedankt!!!

Groepssessies stoppen met roken

Groepssessies Juni 2024

De groepssessies zijn op:

Sessie 1: maandag 3 junii   

Sessie 2: maandag 10 juni
Sessie 3: maandag 17 juni

Tijd van 17:00-18:00 uur


Locatie:

Zen Moments Centrum

Rode Ring 15, Assendelft.


Rookvrijenfitter Locatie

Meer vragen? Neem contact op