Leefstijl

Wat heeft bij jou aandacht nodig?

Regie op je Leefstijl

Het belangrijkste doel van leefstijlcoaching is om je te begeleiden naar een gezondere leefstijl, waarbij jij zelf de keuze maakt wat voor jou werkt. Ik kijk daarbij naar je voeding en beweegpatroon, maar ook naar je stress, ontspanning en zingeving. Ook dat is belangrijk om je gezond te voelen. Het gaat bij leefstijlcoaching om blijvende verandering van je gedrag, dat je blijvend een gezonde keuze kan maken. Jij bepaalt wat voor jou belangrijk is om aan te werken, ik begeleid je hierin. Ik ga daarbij uit van wat er wel mogelijk is, oplossingsgericht. Zo bereik jij succesvol je doelen.

Bewegen

Bewegen is belangrijk voor de doorbloeding van je bloedvaten in je lichaam en voor je brein. Tijdens de coaching kijken we wat past bij jou om in beweging te komen.

Ontspanning

Ontspanning is belangrijk voor je lichaam en je geest. Als je altijd maar AAN staat, krijg je niet voldoende rust. Het is van belang dat je leert om UIT te staan, zodat je kunt opladen.

Balans

Als je meer balans wilt hebben in je werk en privé. Wat heb je nodig om in balans te zijn, en wat is dat voor jou? Ik help je om je hiervan bewust te worden en een eerste stap te zetten in een betere balans.

Stress

Stress is belangrijk om te functioneren, het is een biologisch proces. Het zorgt ervoor dat we op het juiste moment kunnen vechten of vluchten. Maar als de stress blijft, chronisch is, is dat niet goed voor je lichaam.

Doel

Ik bepaal niet wat je moet doen, ik ga samen met jou op zoek naar je gewenste resultaat. Wat wil je veranderen? We gaan op zoek naar je motivatie en wat je tegenhoudt om dit te gaan doen. Wat zijn daarbij je gedachten en je overtuigingen? En wie of wat heb je nodig om je doel te bereiken.

Kleine stapjes

Om je doel te behalen, is het belangrijk dat je dit doet in kleine stapjes. Bij kleine stapjes is de kans op succes groot. En dit geeft je meer vertrouwen en vervolgens kun je weer een stapje maken!

F.I.T.

Functionele Inbeelding training

In mijn praktijk help ik je door Functional Imagery Training, afgekort FIT. Door de kracht van jouw verbeelding in te zetten kun je 5x betere resultaten halen dan bij andere methodes. Ook leer ik je om deze verbeeldingsoefening zelf toe te passen, zodat je zelf aan de slag kunt met andere doelen die je wilt bereiken. De methode waar ik mee werk is uniek in Nederland, én wetenschappelijk ontwikkeld en getest.

Heb jij ook al van alles geprobeerd om gezonder te gaan leven, maar het lukt niet om vol te houden. Waardoor jij denkt dat je;

 • gewoon geen discipline hebt,
 • al opgeeft voordat je iets nieuws begint,
 • bang bent om te falen,
 • steeds strenger moet zijn voor jezelf,
 • harder je best moet doet
 • onzeker wordt.

Wil jij dit doorbreken, ik help je graag. Bij mijn coaching gebruik ik o.a. visualisatie, op deze manier kun je je nieuwe gedrag beter volhouden en beleef je plezier aan de verandering. Samen gaan we op zoek naar wat jij belangrijk vindt om te bereiken. Dat kan van alles zijn, denk aan:

 • meer bewegen
 • meer rust, meer UIT staan in plaats van AAN
 • gezonder eten
 • stoppen met roken (vergoed door de zorgverzekering)
 • betere balans in privé en werk
 • assertief zijn
 • grenzen stellen

Tijdens de coaching speelt jouw verbeelding een belangrijke rol. En doordat we tijdens deze oefening ook je zintuigen aanspreken kun jij makkelijker je doel bereiken.

 

Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Stel hier je vraag